Optimaal presteren en duurzaam succes voor topatleten en high performers

Werkstress

Medewerker ervaart werkdruk
Werkstress verminderen door coaching

We willen er voor je zijn

Stress hoort bij werk en leven. Soms zit je lekker in je vel, andere keren minder goed. Als stress aanhoudt en niet vanzelf weer verdwijnt, kan dat mentaal en fysiek grote gevolgen hebben. Klachten die een half jaar of langer aanhouden, kunnen eindigen in burn-out. Eén op de zes medewerkers heeft te maken met werkstress en ervaart burn-out klachten. Bij Ballance zijn we er voor die mensen.

Neem contact op
shape
Uitleg door coach risico's van werkdruk

Geen aanstellerij

Werkstress en burn-out worden lang niet altijd serieus genomen. De betrokkene zelf en de omgeving zien het bijvoorbeeld als een teken van zwakte. ‘Stel je niet aan’, ‘kop op’ of ‘doe eens normaal’, klinkt het dan. Onterecht, natuurlijk. Het is vaak juist de medewerker die we kennen als ‘rots in de branding’ die helemaal vastloopt. Stress is een tijdelijke conditie die – als er geen oplossing komt – een chronische ziekte kan worden. De persoonlijke en zakelijke impact zijn dan enorm. De verzuimkosten kunnen oplopen tot € 133.000 per medewerker (bron TNO).

shape
Groei van zelfvertrouwen door coachingstraject

Signalen van stress

We zijn allemaal wel eens moe of futloos en piekeren wat meer dan normaal. Bij werkstress of een burn-out zijn er indicatoren die als voornaamste overeenkomst hebben dat ze langzaam of helemaal niet over gaan.

  • lichamelijke klachten
  • irritatie
  • vermoeidheid
  • twijfel
  • slecht slapen

Als je één of meerdere symptomen herkent, wijst dat gelukkig niet meteen op een burn-out. Neem contact op en bespreek het met de coaches van Ballance.

Neem contact op
shape

Unieke methodiek

Het goede nieuws is namelijk dat we bij Ballance alle mogelijkheden bieden om werkstress en burn-out klachten snel te verhelpen. Ballance ontwikkelde een unieke methodiek op basis van internationale kennis over burn-out en stress. Daarmee komen we samen van werkstress naar werksucces.

Onze werkwijze