Optimaal presteren en duurzaam succes voor topatleten en high performers

Onze werkwijze

Fysiek en mentaal in balans

Bij het vermoeden van burn-out bij jezelf of iemand anders is het goed snel in actie te komen. Kaart het bijvoorbeeld aan bij een vertrouwenspersoon. Werkgevers en werknemers hebben vooral samen baat bij een fysieke en mentale balans. Bij Ballance creëren we die balans. Een balans die bovendien blijvend is. Hoe dat werkt, is hieronder te lezen.

shape

Meteen in actie

Bij uitval door burn-out komen we meteen in actie. We nemen contact op met de betrokken medewerker om vast te stellen wat de oorzaak is. En dat kan natuurlijk heel goed een mentaal probleem zijn, veroorzaakt door belemmerende overtuigingen en gedachten of bepaalde triggers, zoals bijvoorbeeld een trauma of fobie, faalangst of depressie.

Neem contact op
shape

Ballance Scan

We beginnen met een inventarisatie van de huidige fysieke en mentale balans. Dat doen we tijdens een persoonlijk gesprek. Medewerkers ervaren dat meteen al als heel prettig, integer en toegankelijk. Daarvoor gebruiken we onze Ballance Scan, waarmee we snel, effectief en gedetailleerd de huidige fysieke en mentale balans in kaart brengen. Ook komen oorzaken en triggers van stress in beeld.

De Ballance Scan is bij uitval acuut te gebruiken, maar ook preventief, bijvoorbeeld om te weten hoe het gesteld is met de fysieke en mentale conditie van medewerkers. Op deze manier kan verzuim in veel gevallen voorkomen worden.

shape

Coaching

Op basis van de Ballance Scan stellen wij een advies op voor concrete coaching. Door bijvoorbeeld éénmaal per week samen te komen met de coach van Ballance, komen we snel tot volledig herstel. In het traject gebruiken we mindset optimalisatie en trainingen in brein- en stressmanagement om oorzaken en triggers van stress weg te nemen. Die methoden zijn gebaseerd op neurologische wetenschap. Het hele traject duurt maximaal drie maanden. Samen maken we elke week duidelijk merkbare vorderingen en zwaar of lang voelt dat zeker niet.

Neem contact op

Training

Na de individuele coaching is er een mogelijkheid om een training te volgen van twee dagen. Tijdens deze training leren we de medewerker hetgeen geleerd is zelf toe te passen.

Nieuwe uitdagende situaties kunnen dan nog leiden tot een tijdelijke terugval. Na ons traject hebben medewerkers een positieve mindset, kennen ze hun pijnpunten en hebben ze de juiste tools om daarmee om te gaan. Een blijvende juiste balans is altijd mogelijk!

shape

Handvatten voor werksucces

Na afronding van het traject bij Ballance laten we een medewerker niet zomaar los. Onze coaches reiken nog meer handvatten, methoden en eenvoudige oefeningen aan om stress te voorkomen of de baas te zijn.

Met Ballance staan medewerkers sterker en gezonder in het leven en kunnen zij zich verder persoonlijk ontwikkelen. In balans kunnen zij altijd optimaal presteren en bijdragen aan groei. Kies dus ook voor duurzame inzetbaarheid door balans. Kies voor de werkwijze van Ballance.

Van werkstress naar werksucces. Klinkt mooi. En dat is het ook.

Aanmelden