BALLANCE.

helpt organisaties hun medewerkers
optimaal te laten presteren.

Training stress- en breinmanagement

De oorzaak van- en oplossing voor stress is altijd in onszelf aanwezig

Heb je last van negatieve gedachten, lichamelijke of geestelijke vermoeidheid, onzekerheid, angst, concentratieproblemen, spanningen in je relaties, twijfelen, hoofdpijn, spierspanningen, uitstelgedrag of andere vormen van stress? Wil je zelf leren om elke vorm van stress op te lossen en het optimale uit jezelf en je leven te halen? Lees dan snel verder!

Iedereen ervaart stress, dat is een gegeven. Vele methodieken waaronder mindfulness, meditatie, affirmaties en positief denken worden ingezet om de stress te managen en er het beste mee om te gaan. Tot dusver is het onmogelijk gebleken om stress écht te elimineren. Om de spreekwoordelijke ‘ wortels en tak uit te roeien’ van stressveroorzakers.

Met de training stress- en breinmanagement is dit vanaf nu wel mogelijk! In slechts 1 a 2 dagen leer je meerdere wetenschappelijk meetbare ‘tools’ om iedere vorm van stressveroorzakers (uit het verleden, het heden en de toekomst) snel en effectief los te laten. Stress is geen oorzaak, het is een gevolg van je verleden.

Vermoeidheid, lusteloosheid, hoofdpijn, prikkelbaarheid, trauma’s, depressie, angst, black out en vele lichamelijke en psychische klachten zijn het gevolg van stress.

Stress wordt ten eerste veroorzaakt door situaties die vroeger opgeslagen werden met het oordeel ‘pijn en gevaar’. Deze situaties vinden hun oorsprong in fysiek of psychologisch controleverlies. Elke -pijnlijke- ervaring wordt zintuiglijk -wat je op dat moment zag, voelde, rook, proefde, hoorde enz.- opgeslagen in je brein met een ‘rode vlag’. Ook bekend als een ‘stressknop’. Hoe vaker je in het verleden fysiek of psychologisch in jouw beleving de controle verloor, hoe meer stressknoppen er in je brein aanwezig zijn

De tweede veroorzaker van stress zijn belemmerende overtuigingen. Een overtuiging is een zelf getrokken of een overgenomen conclusie (van een persoon of ander medium) over een eigen levenservaring of over een andere situatie. Deze overtuigingen bepalen het filter hoe wij de wereld, onszelf en anderen zien. Overtuigingen hebben het vermogen om je te ondersteunen en te belemmeren.

Enkele voorbeelden van belemmerende overtuigingen zijn:

  • Ik ben niet goed genoeg
  • Ik mag er niet zijn
  • Ik voel mij niet veilig
  • Ik ben onbelangrijk
  • Niemand houdt van mij

Henry Ford zei terecht: ‘Als je gelooft dat je het kunt, of gelooft dat je het niet kunt. Je krijgt in beide gevallen gelijk’. Overtuigingen bepalen je levenservaring en kwaliteit. Ze bepalen of je ontspannen of gestrest bent.

In enkele minuten stressvrij

Optimaliseer je persoonlijke effectiviteit

Verbeter je gezondheid

Leer effectief en snel elke uitdaging aan te kunnen!

Wil jij meer ontspanning, energie, plezier, geluk, gezondheid en succes in je leven? Dan is deze training echt wat voor jou! In 1 a 2 dagen leer je zelf elke vorm van stress in enkele minuten op te lossen en elke overtuiging die je nu onbewust belemmert te vervangen in een ondersteunende overtuiging.

Groepstraining

Duur: 3 dagen
Locatie: Harderwijk of Incompany

Lesmateriaal inbegrepen

Individueel

Duur: 1,5 dag
Locatie: Harderwijk of Incompany

Lesmateriaal inbegrepen

Interesse?

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden of wil je, je aanmelden voor één van de trainingen? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met jou op.

 

Ik heb interesse in één van de trainingen:
Zakelijk individueelZakelijk groepstraining