Optimaal presteren en duurzaam succes voor topatleten en high performers

Overspannen behandeling

Deel stressklachten
Werkstress verminderen door coaching

Overspannenheid kan tot depressie of burn-out leiden. Wanneer stress teveel wordt en spanningen zich opstapelen is het zaak om actie te ondernemen. Wanneer de persoon in kwestie deze stap niet op eigen kracht kan maken, probeer dan een reikende hand uit te steken. Zeker als werkgever is duurzame inzetbaarheid van belang om de organisatie stabiel te houden. Soms kan de werkdruk verlagen al uitkomst bieden, het is ook mogelijk dat de oorzaak van de stressfactoren dieper liggen. Hier zijn enkele onderwerpen die tijdens behandeling aan bod komen:

shape
Groei van zelfvertrouwen door coachingstraject

Accepteer de situatie

Dit is een heel belangrijk onderdeel van het traject. Wanneer je niet inziet dat er een probleemsituatie bestaat, of hier te licht over denkt, dan kan de situatie snel bergafwaarts gaan. Voel je zeker niet te groot om te aanvaarden dat je vastzit in een negatieve situatie.

Neem contact op
shape
Deel stressklachten

Deel het met vertrouwde personen

Naast acceptatie is het ook van belang om te realiseren dat de omgeving je zal ondersteunen. Vaak komt een groot deel van de spanning uit de gedachte er helemaal alleen voor te staan. Dit is niet zo en dat hoeft ook niet. Een werkgever ziet immers liever een vrolijke en productieve medewerker dan een gestreste die fouten maakt op de werkvloer. Betrek ook zeker je partner, vrienden of familie in de situatie, ook zij kunnen ondersteuning bieden. Naar buiten toe aangeven dat je last hebt van spanning en stress biedt vaak al behoorlijk wat verlichting.

shape
Gesprek met coach over werkdruk

Oorzaak van stress

Oorzaak van stress

Stress komt niet vanzelf, daar is een stress trigger voor nodig. Dit kunnen ook meerdere triggers zijn die zich kort na elkaar manifesteren. Dit kan bijvoorbeeld een probleem in de privésfeer zijn, een enorme werkdruk tijdens een drukke periode of collega’s waar je niet goed mee overweg kunt. Het kan hierbij nodig zijn om een omgekeerd chronologische tijdlijn in te vullen om te ontdekken waar de stress is ontstaan. Vaak realiseren mensen zich niet wat de aanleiding is voor de spanning die zich ophoopt en dat zorgt voor zowel fysieke als mentale problemen.

shape
Stresstriggers wegnemen

Kan de bron worden weggenomen?

Wanneer de oorzaak bepaald is, zal samen met de coaches van Ballance worden bekeken hoe de spanning bij de bron aangepakt kan worden. Soms kan de werkdruk met slechts enkele aanpassingen dusdanig verlaagd worden dat de productiviteit juist omhoog gaat. Er zijn altijd opgehoopte spanningen die je tijdens het coachingstraject gaat overwinnen. Dit proces kan confronterend zijn, maar gelukkig sta je er niet alleen voor. Actief bij het arbeidsproces betrokken blijven heeft zeker onze voorkeur, werk brengt namelijk niet alleen spanning met zich mee, maar biedt doorgaans ook verlichting en een prettig gevoel van eigenwaarde.

shape
Van werkstress naar werksucces

Zoek naar manieren om met de spanning om te gaan

Na enkele maanden coaching te hebben gevolgd, kun je weer op eigen benen staan. De omgeving zal je blijven steunen en wanneer je dit nodig vindt neem je contact op met je persoonlijke coach. Die zal je advies geven hoe met blokkades en stresstriggers om te gaan. Je leert technieken om zelf stress aan te pakken zonder opnieuw spanning op te bouwen.

Aanmelden