Optimaal presteren en duurzaam succes voor topatleten en high performers

Duurzame inzetbaarheid

Van werkstress naar werksucces

Duurzame inzetbaarheid begint op de eerste dag van een nieuwe medewerker. Het is verstandig om vanaf de start vooruit te kijken, want problemen voorkomen is beter dan ingrijpen als het al te laat is. Voor elke bedrijfstak is continuïteit van groot belang. Investeren in kennis en expertise levert rendement op wanneer deze vaardigheden voor langere tijd ingezet worden. Door als werkgever rekening te houden met duurzame inzetbaarheid voorkom je uitval en onverwachte situaties. Daarnaast kun je bouwen op medewerkers die minder stress ervaren en daarmee meer plezier en motivatie beleven in hun werkzaamheden en dat leidt tot verhoogde productiviteit en efficiëntie.

shape
Deel stressklachten

Duurzaam als marketingterm

Zijn jullie al duurzaam bezig? Dan heb ik het niet over papieren bekertjes, minder printen en gezond eten. Bij deze voorbeelden ligt de focus vooral op de ecologische impact, natuurlijk willen we leven en werken in een gezonde omgeving. Hoewel dat belangrijk is, gaan we hiermee vaak voorbij aan de innerlijke duurzaamheid. Hoe gezond voelt het personeel zich? Wordt er gewerkt met strakke deadlines of ervaart de medewerker zijn werk als een overdaad aan taken? Dan bouw je een kaartenhuis dat continu op het punt staat om in te storten. De toren van Pisa staat niet scheef omdat de stenen niet van goede kwaliteit zijn, het is de fundering waar de fouten gemaakt zijn. Als werknemers niet kunnen functioneren vanuit een solide fundament, dan zakt een persoon met sterke schouders gewoon onderuit in het drijfzand onder zijn voeten.

shape
Coach en cliënt in gesprek over werkdruk

Ben jij duurzaam inzetbaar?

Een extra training, een workshop of een cursus; het is een bekend fenomeen binnen veel organisaties. Zo breid je bestaande kennis uit, wat een verrijking biedt voor een bedrijf. Maar wanneer een personeelslid plotseling uitvalt dan ontstaat er een ‘knowledge gap’, een leegte die je niet zomaar kunt opvullen. Investeren in duurzaamheid betekent investeren in het welzijn van het personeel. Door de weerbaarheid te verbeteren presteren medewerker beter vanuit eigen kracht. Ze ervaren een solide fundering, wat vertrouwen biedt en stress zal wegnemen. Iemand die iedere ochtend vrolijk fluitend op de werkvloer arriveert is duurzaam inzetbaar, Ballance helpt bouwen aan de fundering met positieve resultaten voor de medewerker, werkgever en klanten.

shape
Gesprek met coach over werkdruk

Voordelen voor de medewerker

  • Verbeteren van je zelfvertrouwen
  • Optimaliseren van de relatie met jezelf en anderen
  • Meer mogelijkheden in zowel je persoonlijke als professionele ontwikkeling
  • Loslaten van belemmerende gedachten en gedragspatronen
Voor medewerkers
shape
Stresstriggers wegnemen

Voordelen voor de werkgever

  • Positieve impact op je bedrijfscultuur
  • Meer stabiliteit en verbeterde belastbaarheid
  • Gemotiveerde medewerkers
  • Besparing op verzuimkosten

Medewerkers die presteren vanuit hun eigen kracht zonder belemmerende gedachten, helpen de organisatie groeien, dragen bij aan tevredenheid op de afdeling en bij klanten.

Voor werkgevers