Optimaal presteren en duurzaam succes voor topatleten en high performers

Burn-out

Coach en cliënt in gesprek over werkdruk

Stress hoort bij het leven. Soms voel jij je goed, andere keren zit je in de put. Wanneer stress aanhoudt en niet vanzelf weer zakt kan dit mentaal en fysiek grote gevolgen hebben. Wanneer klachten een half jaar of langer aanhouden dan kan dit uitlopen op burn-out.

shape
Uitleg door coach risico's van werkdruk

Aanstellerij of niet?

“Stel je niet aan”, “kop op” of “doe eens normaal”, een burn-out wordt door je omgeving lang niet altijd serieus genomen. Het wordt vaak als een teken van zwakte gezien, door zowel de omstanders als de persoon in kwestie. Toch is het helemaal geen zwakte, het is vaak juist die “rots in de branding” die compleet vast komt te zitten zonder een uitweg te zien. Het is geen aanstellerij of een teken van een “watjes maatschappij”. Stress is een tijdelijke conditie die, als het lang aanhoudt, een chronische ziekte kan worden. Het goede nieuws is dat er mogelijkheden zijn om stress en burn-out klachten op te lossen. Ballance heeft een unieke methodiek ontwikkeld op basis van internationale kennis over dit onderwerp.

shape
Coaching bij werkdruk

Wat zijn de symptomen van een burn-out?

Iedereen is wel een keer moe of futloos en soms pieker je meer dan normaal. Bij burn-out zijn er een aantal indicatoren die als voornaamste overeenkomst hebben dat ze langzaam of helemaal niet overgaan. Het is een chronische conditie waarbij klachten vaak toenemen in plaats van verdwijnen. Hier zijn een aantal indicatoren die op mogelijke burn-out wijzen.

  • Lichamelijke zwakte
  • Snel geïrriteerd raken
  • Continue een moe en uitgeput voelen
  • Constant twijfelen, piekeren en onzekerheid
  • Slecht slapen, terwijl je al heel vermoeid bent
  • Bovenmatig emotioneel en prikkelbaar
  • Mentale onrust en gebrek aan focus

Wanneer je één of meerdere symptomen herkent hoeft dat nog geen bewijs te zijn van burn-out, neem contact ons op en bespreek het met de coaches van Ballance.

Neem contact op
shape

Hoe kom je over een burn-out heen?

Er is geen magisch medicijn dat je van burn-out afhelpt. Genezing is een proces, waarbij zowel mentale als fysieke revalidatie noodzakelijk is. Er zijn stress-triggers die geïdentificeerd en vervolgens aangepakt moeten worden. Hoe lang duurt een dergelijk traject? Dit is misschien wel de meest gestelde vraag aan de coaches van Ballance. Normaal gesproken duren deze trajecten ergens tussen zes en negen maanden. Bij Ballance duurt een traject maximaal drie maanden, waarbij er uiteraard wordt gekeken naar de persoonlijke situatie. Daarbij denken we niet in problemen, maar juist in mogelijkheden.

Aanmelden