Optimaal presteren en duurzaam succes voor topatleten en high performers

Burn-out behandeling

Deel stressklachten

Wanneer je vermoedt dat je zelf of iemand in jouw omgeving burn-out heeft, dan is het verstandig om dit direct aan te pakken. Als je burn-out denkt te hebben, doe je er goed aan om dit zo snel mogelijk aan te kaarten bij jouw vertrouwenspersoon bij je werkgever. Uiteindelijk heeft je werkgever net als jou baat bij een snel herstel. Duurzame inzetbaarheid biedt niet alleen perspectieven voor het personeel, het geeft ondernemingen en organisaties meer stabiliteit. Hoe onze burn-out behandeling verloopt leggen we op deze pagina in het kort uit, voor meer informatie kun je contact opnemen met de coaches van Ballance.

1

Kennismaken

Wie ben jij, wie ben ik?
In ons kennismakingsgesprek zijn we vooral benieuwd naar jou: Wie ben je? Wat gaat goed en wat zou je graag anders willen? Wat brengt je bij Ballance en wat verwacht of hoop je? Daarna neem je de tijd om het gesprek te laten bezinken. Voelde het goed, ook met de coach? Zie je het zitten een traject te starten? Zo ja, dan starten we graag met je!
2

Jouw vraag verduidelijken

Wat wil je, wat wil je écht?
We verkennen samen wat je echt graag zou willen. Wat wil je in je leven en hoe ziet dat er dan uit? Er is niemand die jou het antwoord kan geven. Alleen JIJ kunt dat. Je vindt het antwoord alleen door aan de slag te gaan. Wij begeleiden jou in deze zoektocht.
3

Onderzoeken

Waarom doe je wat je doet?
Alles wat je doet en hoe je dingen doet, heeft een reden en vindt zijn oorsprong in het verleden. Je herkomst, manier van opgroeien en je levensloop vertellen veel over waarom je doet wat je doet. Daarom verkennen we dit graag met je. Samen brengen we je belemmerende patronen en overtuigingen in kaart. Want daar ligt de sleutel tot verandering!
4

Oefenen

We gaan het anders doen…
Wat is ervoor nodig om in het vervolg niet meer te reageren zoals je deed? We gebruiken methodieken die eindeloos praten overbodig maakt. Waarbij je belemmerende patronen loslaat en nieuwe patronen eigen maakt. Hierna merk je direct effect in je leven. Soms klein en soms groot, maar altijd van grote waarde.
5

Oogsten

Wat is er nu anders?
We staan stil bij dat wat voor je is veranderd. Je hebt niet iets nieuws aangeleerd, je hebt leren benutten wat al in je zat. Je hebt je potentieel effectief weten te benutten. Dat mag gevierd worden! Ballast die er was, is opgeruimd en belemmerende overtuigingen zijn geherformuleerd. Dat klinkt mooi. En dat is het ook.
shape
Werkstress verminderen door coaching

Hoe kom je over een burn-out heen?

Er is geen magisch medicijn dat je van burn-out afhelpt. Genezing is een proces, waarbij zowel mentale als fysieke revalidatie noodzakelijk is. Er zijn stress-triggers die geïdentificeerd en vervolgens aangepakt moeten worden. Hoe lang duurt een dergelijk traject? Dit is misschien wel de meest gestelde vraag aan de coaches van Ballance. Normaal gesproken duren deze trajecten ergens tussen zes en negen maanden. Bij Ballance duurt een traject maximaal drie maanden, waarbij er uiteraard wordt gekeken naar de persoonlijke situatie. Daarbij denken we niet in problemen, maar juist in mogelijkheden.

Aanmelden