Optimaal presteren en duurzaam succes voor topatleten en high performers

Burn-out behandeling

Wanneer je vermoedt dat je zelf of iemand in jouw omgeving burn-out heeft, dan is het verstandig om dit direct aan te pakken. Als je burn-out denkt te hebben, doe je er goed aan om dit zo snel mogelijk aan te kaarten bij jouw vertrouwenspersoon bij je werkgever. Uiteindelijk heeft je werkgever net als jou baat bij een snel herstel. Duurzame inzetbaarheid biedt niet alleen perspectieven voor het personeel, het geeft ondernemingen en organisaties meer stabiliteit. Hoe onze burn-out behandeling verloopt leggen we op deze pagina in het kort uit, voor meer informatie kun je contact opnemen met de coaches van Ballance.

1

Intake gesprek

Een goed gesprek tijdens de intake is het halve werk. Na de eerste afspraak voelen medewerkers vaak al een flinke last van hun schouders vallen. We zijn er nog niet, maar het is alvast een begin, een stip op de horizon in een periode dat alles uit balans lijkt te zijn. Onze coaches denken niet in problemen maar in mogelijkheden.
2

Vaststellen van de klachten

Er zijn een aantal standaard indicatoren die kunnen wijzen op burn-out. Chronische stress, pijnklachten, mentale en fysieke vermoeidheid en veel piekeren. Dit zijn heel normale gevoelens die iedereen in meer of mindere mate meemaakt in het leven, wanneer dit niet vanzelf overgaat is er reden om te onderzoeken of het om burn-out gaat. Fysieke en mentale klachten worden in kaart gebracht, waarop de coach het benodigde aantal sessies richting herstel vaststelt.
3

Persoonlijke scan

Nu we weten dat er iets meer aan de hand is dan gezonde stress of een tijdelijke dip, gaan we eens goed kijken naar de persoon. Door de oorzaak van de stress bij de bron aan te pakken kun je van jouw “zwakte” juist een “sterkte” maken. Samen met jouw persoonlijke coach worden elk probleem bij de bron opgelost.
4

Coachingstraject

Door éénmaal per week samen te komen met de persoonlijke coach van Ballance kan er snel aan volledig herstel worden gewerkt. Dit is een traject dat maximaal drie maanden in beslag zal nemen, toch voelt het doorgaans niet zo lang en zwaar als het lijkt. Dit komt omdat je de wekelijkse verbetering duidelijk waarneemt en dat geeft je nieuwe energie.
5

Handvatten bieden

Nadat het coachingstraject voltooid is wordt je niet zomaar losgelaten, je krijgt door de coach handvatten en methoden aangereikt om stress voortaan te overwinnen. Hoewel volledig herstel zeker mogelijk is, kan iedereen een tijdelijke terugval ondervinden doordat er nieuwe uitdagende situaties op je pad komen. Omdat je na de behandeling weet waar de pijnpunten zich bevinden en hebt geleerd hoe hiermee om te gaan, kun je met eenvoudig uitvoerbare oefeningen en een positieve mindset van je stressklachten afkomen.
shape

Hoe kom je over een burn-out heen?

Er is geen magisch medicijn dat je van burn-out afhelpt. Genezing is een proces, waarbij zowel mentale als fysieke revalidatie noodzakelijk is. Er zijn stress-triggers die geïdentificeerd en vervolgens aangepakt moeten worden. Hoe lang duurt een dergelijk traject? Dit is misschien wel de meest gestelde vraag aan de coaches van BALLANCE. Normaal gesproken duren deze trajecten ergens tussen zes en negen maanden. Bij Ballance duurt een traject maximaal drie maanden, waarbij er uiteraard wordt gekeken naar de persoonlijke situatie. Daarbij denken we niet in problemen, maar juist in mogelijkheden.

Aanmelden